Hidrolat Sivka

6.00

Tonik za kožo

Hidrolat deluje protivnetno, proti infekcijsko, protivirusno, baktericidno, sedativno in še kaj. Sivkina voda je odličen tonik, sploh za kožo z madeži, razbarvanostjo in aknami. Kot baktericid uničuje bakterije na koži (tudi aknah seveda, ki jih bakterije povzročajo), kot tonik pa prodre globoko v pore, ki jih ne maši. Primerna je za vse tipe kože in za vse starosti.

Šifra: hidrolat-sivka Kategoriji: ,

Pridobljen s parno destilacijo cvetov sivke/lavande. Sivka se že od antike uporablja pri osebni higieni in odišavljanju prostorov in oblačil. Še njeno ime izhaja iz latinske besede lavare, kar pomeni kopati oz. umivati. Hidrolat deluje protivnetno, proti infekcijsko, protivirusno, baktericidno, sedativno in še kaj. Sivkina voda je odličen tonik, sploh za kožo z madeži, razbarvanostjo in aknami. Kot baktericid uničuje bakterije na koži (tudi aknah seveda, ki jih bakterije povzročajo), kot tonik pa prodre globoko v pore, ki jih ne maši. Primerna je za vse tipe kože in za vse starosti, tradicionalno se uporablja ponoči, pred spanjem, ko jo nanesemo na obraz pred kremo in pustimo, da njen čudež deluje medtem, ko mi spimo in se regeneriramo.

Hidrolat je odličen kot pršilo za kožo odraslih in otrok, tudi po praskah, površinskih poškodbah, pikih insektov ali sončnih opeklinah. Je odlično pršilo za obraz ali telo v vročih dneh, z njim pa lahko osvežimo tudi oblačila ali prostore. Če z njim navlažimo kos tkanine, dobimo odličen čistilni robček za obraz, roke ali dojenčkovo ritko.
V poletni vročini hladi , blaži sončne opekline in ureznine pri britju.

S sivkino vodo si lajšamo glavobole, stres in izčrpanost duha. Za pomiritev otrok jih lahko s sivkino vodo namažemo po kopanju ali pa ga nekaj dodamo direktno v kopel.
Hidrolate hranite v temnem, hladnem prostoru, še najbolje pa kar v hladilniku, saj tako učinkovito zavrete razmnoževanje bakterij, ki bi se morda lahko sčasoma razvile.

Pred uporabo pretresite.

Dodatne informacije

Teža

50 ml

Nanos

Zatisnite oči in hidrolat enostavno popršite po obrazu.

INCI

Lavandula angustifolia, Dehydroacetic acid, Benzyl alcohol

info@jardines.si

041 544 446

041 544 446

info@jardines.si