GLINA – naravna inteligenca in živa snov, ki ima veliko energijsko moč!

23. 6. 2021

Uporaba gline

Okoli leta 2500 pr. n. št. So v Mezopotamiji z njo lajšali vnetja in bolečine. Koristi gline za človeško zdravje so poznali in s pridom izkoriščali tudi v starem Egiptu. Indijanci so glini rekli »blato, ki zdravi«. Z napitki iz gline so si pomagali v primerih zastrupitve, ter pri zdravljenju bolezni, kot je kolera. Poznali so tudi antiseptično delovanje glinenih obkladkov, ki so jih uporabljali za zdravljenje ran. Vednost o koristih gline se je prenašala iz roda v rod. Toda, ko so se uveljavila sodobna kemična zdravila, ki delujejo hitreje, a kratko trajneje, smo kar pozabili nanjo.

Vrste gline

Glede na barvo ločimo belo, sivo, rjavo ,rdečo in zeleno. Za zdravljenje naj bi bila najprimernejša siva glina, ki jo najdemo v najgloblji plasti zemlje. Vse vrste glin vsebujejo veliko silicija, železa, kalciaj, magnezija in natrija. Po zaslugi intenzivne absorpcije, glina deluje antiseptično, protiinfekcijsko in protignojno. V zdravilstvu se glina uporablja tako za notranjo kot zunanjo uporabo. Ko kupujemo glino bodimo pozorni, na kakšen način je bila posušena. Najbolj kvalitetna glina je tista, ki je bila posušena na soncu. V prodajalnah lahko kupite glino v obliki praha, suhega praška ali mazila. Glineni prah je namenjen notranji, prašek in mazilo pa zunanji uporabi.

Razstrupljanje z glino

Glina, ki jo zaužijemo, deluje kot sredstvo za čiščenje telesa. Napitek iz gline razstruplja prebavni trakt in jetra.  Je odlično sredstvo, s katerim si pomagamo razstrupiti telo, izločiti težke kovine, ugonobiti viruse in bakterije in močno okrepiti imunski sistem. Uživanje gline pospešuje obnovo celic. Glina je naravna inteligenca, ki v organizmu sama poišče bolezensko žarišče. V telesu absorbira in nase veže vse strupene in odpadne snovi. Iz telesa jih izločimo z glino vred, z našim blatom. Glina učinkovito deluje le v koloidni obliki, zato jo je treba pred pitjem vedno zelo dobro zmešati z vodo!  Za mešanje uporabimo leseno, keramično, stekleno ali plastično žličko, nikakor pa ne kovinske! Saj glina v stiku z železom izgubi velik del svoje moči.

Če je strupov v telesu preveč…

Glina učinkuje predvsem v črevesju in tam veže različne strupe. To je njen največji terapevtski učinek! Če je strupov v črevesju preveč, jih morajo nevtralizirati drugi organi za razstrupljanje, kot so koža, pljuča, jetra in ledvice, drugače zbolimo ali celo umremo. Torej, ko uživamo glino, vežemo strupe v črevesju in s tem razbremenimo druge organe za razstrupljanje, predvsem jetra. Tako z izboljšanjem delovanja črevesja in drugih organov za razstrupljanje razbremenimo telo! Glina poišče bolezensko žarišče!

Recept za glineni napitek:

V eni zdravilni kuri naj bi glino uživali najmanj tri tedne. Malo čajno žličko gline v prahu zvečer zmešamo z dvema decilitroma vode. Pustimo stati čez noč, zjutraj pa še enkrat premešamo in popijemo. Spijemo jo zjutraj na tešče med 5 in 7 uro. Pitje gline je najbolje pričeti s polno luno, saj je  naslednjih 14 dni v padanju. Kadar je luna v padanju, takrat se telo najlažje prečisti!

Po tritedenski kuri je priporočljiv desetdnevni premor, nato pa lahko nadaljujemo z glino. Sama jo ravno v tem času pijem. Vedno dvakrat letno. Jeseni in spomladi. No, ta pomlad se je malo podaljšala… Glina mi pomaga ohraniti energijo in dobro počutje!

Glina je še posebno učinkovita pri zdravljenju nalezljivih, bakterijskuh in virusnih bolezni, veliko se uporablja za zdravljenje vnetij v telesu, pri bolezni želodčne sluznice, vnetju ledvic in mehurja, pri driski in drugih boleznih.

Glineni obkladki

Za zdravljenje se uporabljajo tudi glineni obkladki, ki jih polagamo na obolelo mesto.  Pripravimo jih tako, da glino v prahu zmešamo s tekočino, zmešamo iz polovice vode in polovice kisa – zadnji spodbudi še zunanje učinkovanje gline. Odlična je pri revmatskih obolenjih, bolečinah v sklepih, ter obolenjih notranjih organov; pri teh obkladke polagamo na mesto obolelega organa. Pri glavobolu glino v obkladkih polagamo na čelo in tilnik, pri išiasu na križ, pri revmatskih obolenjih tja, kjer nas boli. Glineni obkladki pomagajo tudi pri vnetju kože, aknah, ekcemih, celo pri luskavici. Pri poškodbah, izvinih in izpahih dajemo hladne obkladke, pri revmatskih obolenjih pa vedno tople. Obkladke moramo pustiti na obolelem mestu dlje časa, pri revmatskih obolenjih vsaj štiri ure.

Glinena maska

Naša koža ne bo lepa le samo zaradi dobre kreme in negovalnih pripravkov, temveč tudi zato, ker bo dobro očiščena. To nalogo zelo dobro opravlja glinena maska. Vzemite si čas in si jo privoščite. Nad rezultati boste zelo zadovoljni, saj je glina sposobna absorbirati pod kožo nakopičene nečistoče. Glina tako absorbira le tiste nezaželene snovi – strupe iz kože, ki jih je potrebno odstraniti. Glineni obkladki, ki se na koži uporabljajo kot maska, naj traja do 20 minut in sicer dvakrat do trikrat na teden. Glinene maske imajo razstrupljevalni učinek in izboljšajo povrhnjico kože. Daje tudi piling učinek, saj odstranjuje mrtve celice iz površinske plasti kože in spodbuja cirkulacijo. Zaradi tega je koža sčasoma svetla, gladka in voljna.

Priprava glinene maske;

Eni žlički gline dodate dve žlički vode in jo mešate, dokler ne dobite kremne zmesi. Kot že rečeno, vedno uporabljajte leseno, stekleno, keramično ali plastično žličko!

Nanesite jo na očiščen obraz in jo pustite delovati 20 minut. Odstranite jo s toplo vodo s krožnimi gibi. Na koncu na obraz nanesite kremo ali mazilo, ki vam najbolje ustreza.

Glino lahko uporabljamo tudi kot dodatek pri izdelavi mil, kopalnih kroglicah, pri izdelavi domačih deodorantov, oblogah za lase…

Eno tako je naravno milo Jardines, milo Vrtnica s kozjim mlekom in dodatkom gline. R

Vir slik: Pinterest